HG&TC investeert in veilig sportklimaat

Met de aanschaf van nieuwe toestellen en matten voor de turnhal aan de Lingeweg en de aanstelling van een vertrouwenspersoon zet de Hoornse Gymnastiek & Turnclub HG&TC weer twee mooie stappen in het creëren van een veilig sportklimaat.

Sociale veiligheid

De gymnastiek- en turnsport staat de laatste maanden enigszins negatief in het daglicht vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag van een aantal topsporttrainers. Dat is uiteraard heel vervelend voor de sporters die dat ervaren hebben en de trainers die het betreft. Voor de sport is het geen fraaie berichtgeving. Als vereniging willen wij een veilig sportklimaat bieden aan onze leden en trainers. De aanstelling van een vertrouwenspersoon past in die ontwikkeling. En natuurlijk hopen we dat ze nooit in actie hoeft te komen.

Fysieke veiligheid

Naast de sociale veiligheid is voor het turnen de fysieke veiligheid ook van groot belang. De complexe bewegingen vragen om materiaal waarop het veilig sporten en landen is. Met de nieuwe toestellen en vooral de matten kunnen de leden nog veiliger hun mooie sport beoefenen.

de nieuwe mattenvloer in de Lingeweg